Chodidlá

Noha je majstrovským dielom prírody. Dve klenby, ktoré ju tvoria, sú vzájomne voči sebe špirálovite zašróbované. Zašróbovanie je také dokonalé, že sme jediný savci na zemi, ktorým toto ojedinelé zašróbovanie umožnilo sa napriamiť.

 Napriamiť panvu voči dolnej končatine spolu s chrbticou a tak byť rýchlejším a dokonalejším savcom na zemi. Pozdĺžna a priečna klenba sú zašróbované tak dokonale, že udržia aj niekoľko sto kilovú záťaž človeka bez toho, aby prišlo k poškodeniu. Túto dokonalosť prírody či tajomstvo evolúcie, sme získavali približne stotisíce rokov, kým sme sa stávali človekom. Človekom, ktorému však stačí  iba málo, aby toto tajomstvo dokonale zničil...

 V našom fyzio-pilates štúdiu Žilina, sa práci chodidiel venujeme veľmi často. Cvičenie na reformeri, cadillacu prípadne na combo chair, začíname práve prácou chodidiel (FOOT WORK). Na skupinových cvičeniach ,, Zdravý chrbát“(každý utorok a štvrtok o 19. hodine) využívame rôzne pomôcky ako sú loptičky, ježkovia, valčeky, malé gulôčky, ale aj gumičky a vrchnáčiky z pet fľašiek. J.

Veľký dôraz na správne precvičenie chodidiel kladieme aj pri cvičení s našimi deťmi v skupinkovom cvičení každý štvrtok o 17. hodine a samozrejme v žiadnom prípade nezabúdame na naše tehuľky.

Neustálym vzdelávaním našich inštruktorov pilates štúdia Žilina, si dovolíme povedať, že naše výsledky s prácou chodidiel sú naozaj vynikajúce!